Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1731641
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во реализирана воздушна операција во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Продолжуваме да ги срамнуваме со земја терористичките дупки (пештери) во северниот дел на Ирак. Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) со реализирана воздушна операција се неутрализирани четворица терористи на ПКК утврдени во областа Метина во северниот дел на Ирак.“Слични вести