Ердоган: „Турците, Курдите, Лазите, Черкезите, Грузијците, Арапите,сите се дизајн на иста клима“

Претседателот Ердоган претходниот ден во Батман се состана со младите

1730599
Ердоган: „Турците, Курдите, Лазите, Черкезите, Грузијците, Арапите,сите се дизајн на иста клима“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека Турците, Курдите, Лазите, Черкезите, Грузијците, Арапите, сите се дизајн на иста клима и ист килим.

Претседателот Ердоган претходниот ден во Батман се состана со младите.

Изјавувајќи дека имале исклучителен ден во Батман и дека се возбудени што ги пуштаат во употреба браната Илису и хидроцентралата, едно од монументалните зданија во земјата, Ердоган рече дека проектот Илису, четвртата по големина хидроелектрична инвестиција во земјата, многу му прилега на Батман. Ердоган посака оваа инвестиција, која со 4 милијарди 120 милиони киловатчасови енергија што ќе произведува, ќе придонесе 3 милијарди лири за економијата, да биде корисна.

Ердоган изјави дека ги сакаат сите граѓани со иста искреност, без разлика на нивното потекло, јазик или верување и дека сите 84 милиони луѓе заслужуваат иста почит и услуга.

Претседателот Ердоган истакна дека „ Турците, Курдите, Лазите, Черкезите, Грузијците, Арапите, сите се дизајн на иста клима и ист килим“.Слични вести