Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1730282
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во областа Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Со помош на артилеирси и топовски орудија се неутрализирани тројца терористи на ПКК утврдени во областа Хафтанин во северниот дел на Ирак.“Слични вести