Алтун: „Одржавме панел под наслов „Стратегија за зелен развој на Турција““

Фахретин Алтун на својот Твитер профил сподели видео и зборуваше за самитот што го одржаа како Дирекција за комуникации на Самитот на Обединетите нации за климатски промени

1729750
Алтун: „Одржавме панел под наслов „Стратегија за зелен развој на Турција““

 

Директорот за комуникации при претседателството Фахретин Алтун објави дека во Глазгов одржале панел „Стратегијата за зелен развој на Турција: инклузивна, одржлива и хумана визија“.

Фахретин Алтун на својот Твитер профил сподели видео и зборуваше за самитот што го одржаа како Дирекција за комуникации на Самитот на Обединетите нации за климатски промени:

„Во рамките на Самитот на ОН за климатски промени, во Глазгов како Дирекција за комуникации го одржавме панелот „Стратегијата за зелен развој на Турција: инклузивна, одржлива и хуманитарна визија“. Визијата на нашата земја за револуција за зелен развој уште еднаш беше нагласена во оваа панел“.Слични вести