Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 246 смртни случаи

Во последните 24 часа беа остварени 363.238 тестови

1729114
Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 246  смртни случаи

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 246 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 363.238 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани изнесува 29.764.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 33.336 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со прва, втора и трета доза се зголеми на 116.831.329.



Слични вести