Министерот за внатрешни работи Сојлу се состана со грчкиот министер за миграција и азил Митаракис

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу и грчкиот министер за миграција и азил Нотис Митаракис по остварената билатерална средба лице в лице преминаа на меѓуделегациски разговори во  Координативниот центар за безбедност и итни состојби (ГАМЕР)

1728396
Министерот за внатрешни работи Сојлу се состана со грчкиот министер за миграција и азил Митаракис

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу се состана со грчкиот министер за миграција и азил Нотис Митаракис кој допатува во посета на Турција.

Двајцата министри Сојлу и Митаракис по остварената билатерална средба лице в лице во Анкара преминаа на меѓуделегациски разговори во  Координативниот центар за безбедност и итни состојби (ГАМЕР).

На средбата која беше затворена за печатот, беа разгледани прашања за теми како што се миграцијата, борбата против тероризмот и безбедноста.

 

 Слични вести