Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 23.096 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 203 лица, направени се 344.163 тестирања од кои се регистрирани 23.096 нови позитивни случаи

1726911
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 23.096 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 203 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 344.163 тестирања од кои се регистрирани 23.096 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 28.632 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денеска 30 октомври, сабота во 21:35 часот по турско време, се зголеми на 116 милиони 210 илјади 213.

 Слични вести