Во северните делови на Ирак и Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирани прекугранични операции во северните делови на Ирак и Сирија се неутрализирани четворица терористи

1726682
Во северните делови на Ирак и Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во реализирани прекугранични операции во северните делови на Ирак и Сирија се неутрализирани четворица терористи.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со интервенција на турските командоси се неутрализирани четворица треористи од кои тројца терористи на ПКК утврдени во подрачјето на операцијата „Шепа-Гром“ (Pençe-Yıldırım) во северниот дел на Ирак и еден терорист на ПКК/ЈПГ во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија. 

 Слични вести