Видео од Министерството за национална одбрана: Ние вака се стекнавме со Републиката

Министерството за национална одбрана објави видео по повод 29 октомври Празникот на Републиката: Ние вака се стекнавме со Републиката

1726576
Видео од Министерството за национална одбрана: Ние вака се стекнавме со Републиката

Министерството за национална одбрана (МНО), 29 октомври Празникот на Републиката го одбележа со објавено видео на својот профил преку социјалната медија.

Во споделеното видео на Министерството се истакнува следното: „На 98-годишнината од формирањето на нашата Република, со милост и благодарност се сеќаваме на јунаците на нашата војна за независност кои ни ја подарија Републиката на чело со Гази Мустафа Кемал Ататурк, сите наши шехиди и сите наши газии.“

 Слични вести