Беспилотното летало БајрактарТБ2 се извезува во 13 земји

бајкар: „Го завршивме договорот за извоз на вооруженото беспилотно летало #БајрактарТБ2 СИХА (#BayraktarTB2 SİHA) со уште една земја“

1726135
Беспилотното летало БајрактарТБ2 се извезува во 13 земји

 

Компанијата Бајкар соопшти дека вооруженото беспилотно летало (СИХА) Бајрактар ТБ2 ќе биде извезено во нова земја.

Во објавата на официјалниот Твитер профил на компанијата, не беше објавено името на оваа земја, но беше вклучена следната изјава:

„Го завршивме договорот за извоз на вооруженото беспилотно летало #БајрактарТБ2 СИХА (#BayraktarTB2 SİHA) со уште една земја. Со овој договор бројот на земји во кои се извезува #BayraktarTB2 SİHA се зголеми на 13.

#MilliTeknolojiHamlesi“Слични вести