29 октомври Празникот на Републиката ќе се слави со 29 бродови во 29 пристаништа

Министерството за национална одбрана соопшти дека по повод одбележувањето на 29 октомври Празникот на Републиката (98-годишнината од прогласувањето на Републиката) 29 бродови на Командата на поморските сили ќе посетат 29 пристаништа во Турција

1726387
29 октомври Празникот на Републиката ќе се слави со 29 бродови во 29 пристаништа

По повод одбележувањето на 29 октомври Празникот на Републиката, 98-годишнината од прогласувањето на Републиката, 29 бродови во сопственост на Командата на поморските сили ќе посетат 29 пристаништа во Турција.

Според објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО), на бродовите ќе се одржи церемонија на знамето и ќе се интонира Националната химна.

Во рамките на преземените мерки против новиот тип коронавирус (ковид-19) бродовите нема да бидат отворени за посета на народот.Слични вести