Спасени уште 46 илегални мигранти во Мармарис кај Мугла

Екипите на командата на крајбрежната стража, по информацијата дека на два гумени чамци во различно време има нерегуларни мигранти, заминаа за подрачјето

1725504
Спасени уште 46 илегални мигранти во Мармарис кај Мугла

 

46 илегални мигранти фатени во гумен чамец во близината на крајбрежјето на Мармарис кај Мугла, беа извадени на копно.

Екипите на командата на крајбрежната стража, по информацијата дека на два гумени чамци во различно време има нерегуларни мигранти, заминаа за подрачјето.

46 нерегуларни мигранти во гумените чамци, турнати од грчките елементи во турските територијални води, беа спасени од крајбрежната стража и изваддени на брегот.

По спроведените процедури, нерегуларните мигранти беа предадени на Градската управа за имиграција.Слични вести