Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1724667
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Продолжуваме да ги погодуваме терористите во нивните дупки (пештери). Од страна на нашите Воздушни сили се неутрализирани четворица терористи на ПКК утврдени во областите Зап и Метина во северниот дел на Ирак. Операциите ќе продолжат на ефикасен и одлучен начин.“Слични вести