Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ за кои е установено дека се спремале за напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија

1723438
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Неутрализирани се тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ за кои е установено дека се подготвувале за напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Спречен уште еден обид за напад врз терористичката организација ПКК/ЈПГ. Со интервенција на нашите јуначки командоси се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ за кои е установено дека се спремале за напад врз подрачјето на операцијата Извор на мирот.“Слични вести