Турција и Јужна Кореја склучија два нови договори за соработка

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и неговиот јужнокорејски колега Чунг Еуи-јонг отпишаа два нови договори и тоа Ажурираниот договор за спречување на двојното одданочување и Договорот за соработка во сферите на науката и технологијата

1723740
Турција и Јужна Кореја склучија два нови договори за соработка

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Сеул, главниот град на Јужна Кореја кадешто престојува во посета во чии рамки остварува различни средби и разговори се состана со неговиот јужнокорејски колега Чунг Еуи-јонг.

По средбата лице в лице и меѓуделегациските разговори, двајцата министри за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и Чунг Еуи-јонг потпишаа два нови договори и тоа Ажурираниот договор за спречување на двојното оданочување и Договорот за соработка во сферите на науката и технологијата.Слични вести