Претседателот Ердоган: Со членовите на Турскиот совет ќе донираме вакцини на африканските земји

Претседателот Ердоган рече: „Под водство на Турција со членовите на Турскиот совет ќе донираме вакцини на африканските земји“

1723721
Претседателот Ердоган: Со членовите на Турскиот совет ќе донираме вакцини на африканските земји

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган учествуваше на Економскиот и бизнис форум меѓу Турција и Африка што се одржува во Конгресниот центар во Истанбул и во говорот што го одржа овде го рече следното: „Под водство на Турција со членовите на Турскиот совет ќе донираме вакцини на африканските земји.“

 Слични вести