Министерот Акар пристигна во штабот на НАТО во Брисел за министерскиот состанок на Алијансата

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во штабот на НАТО во Брисел беше пречекан од страна на постојаниот претставник на Турција во НАТО амбасадорот Басат Озтурк и други функционери

1723077
Министерот Акар пристигна во штабот на НАТО во Брисел за министерскиот состанок на Алијансата

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар пристигна во штабот на НАТО во Брисел, главниот град на Белгија, кадешто замина за состанокот на министрите за одбрана на Алијансата.

Министерот Акар беше пречекан од страна на постојаниот претставник на Турција во НАТО амбасадорот Басат Озтурк и други функционери, по што ги посети постојаното претставништво и турското воено претставништво во НАТО кадешто се состана со персоналот и беше информиран во врска со овдешните работи.

Овде Акар рече дека Турција која под лидерство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган е дојдена во својство на предмет на меѓународно ниво, оствари многу значајни работи и постигна сериозни успеси.

Нагласувајќи дека Турција досега го направи она што ѝ се паѓа во НАТО, министерот за национална одбрана Хулуси Акар додаде дека Таа ќе продолжи да ги извршува овие нејзини задачи и во иднина.Слични вести