Ердоган: Ќе продолжиме да бидеме покрај нашите африкански браќа на нивниот пат за развој

Претседателот Ердоган во врска со неговата неколкудневна турнеја по три африкански земји (Ангола, Того и Нигерија) го напиша следното: „Ќе продолжиме да бидеме покрај нашите африкански браќа на нивниот пат за развој“

1723227
Ердоган: Ќе продолжиме да бидеме покрај нашите африкански браќа на нивниот пат за развој

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган сподели објава на својот профил преку социјалната медија во која во врска со неговата неколкудневна турнеја по три африкански земји (Ангола, Того и Нигерија) го истакна следното: „Ќе продолжиме да бидеме покрај нашите африкански браќа на нивниот пат за развој.“

Претседателот Ердоган во објавата го напиша следното: „Хамдолсун (фала му на Аллах) на доста продуктивен начин ги завршивме нашите посети на Ангола, Того и Нигерија и се вративме во нашата земја. На тој начин ја остваривме нашата 50-та посета на 30 африкански земји. Ние ќе продолжиме да бидеме покрај нашите африкански браќа на нивниот пат за развој.“Слични вести