Претседателот Ердоган ја заврши турнејата по трите африкански земји Ангола, Того и Нигерија

Претседателот Ердоган по остварените посети на Ангола и Того престојуваше во посета на Абуџа, главниот град на Нигерија, последната станица од неговата турнеја по Африка

1722639
Претседателот Ердоган ја заврши турнејата по трите африкански земји Ангола, Того и Нигерија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ја заврши својата турнеја во чии рамки беа опфатени три африкански земји, Ангола, Того и Нигерија.

Претседателот Ердоган по остварените посети на Ангола и Того престојуваше во посета на Абуџа, главниот град на Нигерија, последната станица од неговата турнеја по Африка.

Овде, Ердоган со состана со неговиот колега нигерискиот претседател Мухамед Бухари.

По оваа средба, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ги заврши своите овдешни средби и разговори по што од Меѓународниот аеродром „Нхамди Азикиве“ во Абуџа со специјалниот авион „ТУР“ во 17:25 часот по турско време отпатува од Нигерија.Слични вести