Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу од 21 до 24 октомври во посета на Јужна Кореја

Министерството за надворешни работи соопшти дека министерот Чавушоглу на покана на неговиот колега министерот за надворешни работи на Јужна Кореја Чунг Еуи-јонг во периодот од 21 до 24 октомври ќе ја посети Република Кореја

1722589
Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу од 21 до 24 октомври во посета на Јужна Кореја

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу од 21 до 24 октомври ќе престојува во посета на Јужна Кореја.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за надворешни работи се истакнува дека министерот Чавушоглу на покана на неговиот колега министерот за надворешни работи на Јужна Кореја Чунг Еуи-јонг во периодот од 21 до 24 октомври ќе ја посети Република Кореја.

Во соопштението се вели следното: „На разговорите се предвидува да бидат разгледани со сите нивни димензии билатералните односи, а освен тоа да бидат разменети мислења во однос на регионални и меѓународни прашања. Нашиот министер по повод посетата воедно се предвидува да биде примени кај премиерот на Република Кореја Ким Бу-кјим.“Слични вести