Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 214 лица, регистрирани се 29.760 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 214 лица, направени се 361.350 тестирања од кои се регистрирани 29.760 нови позитивни случаи

1722643
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 214 лица, регистрирани се 29.760 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 214 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 361.350 тестирања од кои се регистрирани 29.760 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 28.803 лицa.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денеска 20 октомври, среда во 22:50 часот по турско време, се зголеми на 114 милиони 620 илјади 510.

 Слични вести