Четворна средба на претседателот Ердоган со претседателите на Того, Буркина Фасо и Либерија

Претседателот Ердоган во рамките на својата посета на Того оствари четворна средна со претседателите на Того, Буркина Фасо и Либерија; Фор Есозимна Гнасингбе, Рок Марк Кристиан Каборе и Џорџ Мане Веах

1722044
Четворна средба на претседателот Ердоган со претседателите на Того, Буркина Фасо и Либерија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ги продолжува своите разговори во западноафриканста држава Того, втората станица од неговата турнеја по три африкански земји, меѓу кои се наоѓаат и Ангола и Нигерија.

Претседателот Ердоган по остварената средба лице в лице со претседателот на Того Фор Есозимна Гнасингбе и меѓуделегациските разговори во главниот град Ломе даде изјава за претставниците на печатот.

Претседателот Ердоган по овдешните изјави оствари четворна средна со претседателот на Того Фор Есозимна Гнасингбе, претседателот на Буркина Фасо Рок Марк Кристиан Каборе и со претседателот на Либерија Џорџ Мане Веах.Слични вести