Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК установени во подрачјата на операциите „Шепа-Тигар“ и „Шепа-Молња“

1720544
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, установени во подрачјата на операциите „Шепа-Тигар“ и „Шепа-Молња“.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашата борба против терористите продолжува на ефикасен и одлучен начин. Со помош на артилериски и топовски орудија и со хеликоптери АТАК се неутрализирани четворица терористи кои беа утврдени во подрачјата на операциите „Шепа-Тигар“ и „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак.“Слични вести