Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 212 смртни случаи

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со прва, втора и трета доза се зголеми на 113.862.300

1720604
Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 212 смртни случаи

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 212 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 357.167 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани изнесува на 28.537.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 25.611 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со прва, втора и трета доза се зголеми на 113.862.300.Слични вести