Во Анкара се одржаа политички консултации помеѓу Турција и Холандија

Разговорите се одржаа во копретседателство на заменик министерот за надворешни работи и шеф за ЕУ амбасадорот Фарук Кајмакчи и генералната директорка за европска соработка на холандското Министерство за надворешни работи Анита ван ден Енд

1720428
Во Анкара се одржаа политички консултации помеѓу Турција и Холандија

Политичките консултации помеѓу Турција и Холандија се одржаа во Анкара.

Разговорите се одржаа во копретседателство на заменик министерот за надворешни работи и шеф за Европската унија (ЕУ) амбасадорот Фарук Кајмакчи и генералната директорка за европска соработка на холандското Министерство за надворешни работи Анита ван ден Енде.

Заменик министерот за надворешни работи и шеф за Европската унија (ЕУ) амбасадорот Фарук Кајмакчи во споделената порака на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека во рамките на политичките консултации помеѓу Турција и Холандија беа разгледани со сите нивни страни билатералните односи помеѓу двете земји.

Кајмакчи напиша: „Ги повторивме одлучноста на нашата земја во процесот на членство во Европската унија (ЕУ) и нашите очекувања од Европската унија (ЕУ).“Слични вести