Претседателот Ердоган ја прими турската фудбалска репрезентација на лица со ампутирани екстремитети

Претседателот Ердоган во дворецот Хубер во Тарабја во Истанбул ја прими турската фудбалска репрезентација на лица со ампутирани екстремитети

1720602
Претседателот Ердоган ја прими турската фудбалска репрезентација на лица со ампутирани екстремитети

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ја прими турската фудбалска репрезентација на лица со ампутирани екстремитети која втор пат по ред стана европски шампион.

На приемот во дворецот Хубер во Тарабја во Истанбул, затворен за медиумите, освен играчите на турската фудбалска репрезентација на лица со ампутирани екстремитети која втор пат по ред стана европски шампион и техничката екипа на репрезентацијата, присуствуваа и министерот за младина и спорт Мехмет Мухаррем Касапоглу и пратеникот на Партијата за правда и развој АКП (АК Партијата) од Измир Алпај Озалан.Слични вести