Претседателот Ердоган им се обрати на раководителите на Меѓународната унија на демократи (УИД) во Холандија

Претседателот Ердоган со приклучување преку телефон им се обрати на раководителите на Меѓународната унија на демократи (УИД или UID) кои се собраа во резиденцијата на Амбасадата на Турција во холандскиот град Хаг

1719936
Претседателот Ердоган им се обрати на раководителите на Меѓународната унија на демократи (УИД) во Холандија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган синоќа им се обрати на раководителите на Меѓународната унија на демократи (УИД или UID) кои се собраа во резиденцијата на Амбасадата на Турција во холандскиот град Хаг.

Претседателот Ердоган на учесниците на состанокот им се обрати со приклучување преку телефон, при што нагласи дека лично верува оти ќе биде многу продуктивен и многу аирлија (за добро) и резултатот на сиве овие активности коишто се реализираат во единство и заедништво.

„Поради тоа ви честитам. Многу ви благодарам во мое лично име, во име на мојата партија (Партија за правда и развој) поради тоа што сите вие заедно одржувате еден ваков состанок, илјадници километри далеку од нашата земја. Ви посакувам континуиран успех со негово зголемување уште повеќе.“ - порача претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во неговото обраќање до раководителите на Меѓународната унија на демократи (УИД или UID) кои се собраа во резиденцијата на Амбасадата на Турција во холандскиот град Хаг.  Слични вести