Во операциите на ТВС на северот на Сирија неутрализирани уште 16 терористи

Во периодот од 24 август 2016 и 29 март 2017 година, Турските вооружени сили, против терористичките центри во северна Сирија ги спроведоа операцијата Еуфратски штит и операцијата Извор на мирот помеѓу 9 октомври 2019 и 25 ноември 2019 година

1719745
Во операциите на ТВС на северот на Сирија неутрализирани уште 16 терористи

 

Во операциите на ТВС во последните пет дена во Сирија беа неутрализирани 16 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, од кои 13 во подрачјето Еуфратски штит и 3 во подрачјето Извор на мирот.

Во соопштението на Министерството за национална одбрана беше истакнато дека херојските Турски вооружени сили, кои продолжуваат да го елиминираат тероризмот во нивниите извори, во последните пет дена неутрализираа 16 терористи на ПКК/ЈПГ кои се обидоа да извршат напади, од кои 13 во подрачјето Еуфратски штит и 3 во подрачјето Извор на мирот“.

Во периодот од 24 август 2016 и 29 март 2017 година, Турските вооружени сили, против терористичките центри во северна Сирија ги спроведоа операцијата Еуфратски штит и операцијата Извор на мирот помеѓу 9 октомври 2019 и 25 ноември 2019 година.

За време на операциите, регионот беше исчистен од терористички елементи.Слични вести