Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 112.960.103.

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 237 смртни случаи

1718743
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 112.960.103.

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 237 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 357.636 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 33.860.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 30.110 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 112.960.103.Слични вести