Индонезиската министерка за надворешни работи Ретно Марсуди на 11-13 октомври во посета на Турција

Индонезиската министерка за надворешни работи Ретно Марсуди од 11 до 13 октомври ќе престојува во посета на Турција

1717718
Индонезиската министерка за надворешни работи Ретно Марсуди на 11-13 октомври во посета на Турција

Индонезиската министерка за надворешни работи Ретно Марсуди од 11 до 13 октомври ќе престојува во посета на Турција.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува следното: „На разговорите во рамките на оваа прва посета којашто ќе биде остварена од Индонезија на нашата земја на ниво на министер за надворешни работи, освен билатералните односи ќе бидат разгледани и актуелни регионални и меѓународни прашања.“Слични вести