Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лица, регистрирани се 30.563 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 188 лицa, направени се 355.015 тестирања од кои се регистрирани 30.563 нови позитивни случаи

1718055
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лица, регистрирани се 30.563 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 188 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 355.015 тестирања од кои се регистрирани 30.563 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 33.861 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денеска 11 октомври, понеделник во 21:40 часот по турско време, се зголеми на 112 милиони 666 илјади 626.

 Слични вести