Билатерални средби на Чавушоглу во Белград на 60-годишнината од Движењето на неврзаните земји

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во главниот град на Србија, Белград, кадешто отпатува по повод одбележувањето на 60-годишнината од формирањето на Движењето на неврзаните земји, остварува и низа билатерални средби и разговори

1717604
Билатерални средби на Чавушоглу во Белград на 60-годишнината од Движењето на неврзаните земји
cavusoglu-mariam almansoura alsadig almahdi sudan.jpg
cavusoglu-claude joseph.jpg

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека во главниот град на Србија, Белград, кадешто отпатува по повод одбележувањето на 60-годишнината од формирањето на Движењето на неврзаните земји, остварува и низа билатерални средби и разговори.

Чавушоглу во објавата го напиша следното: „Посетата на Белград ја започнавме со средба со мојата сестра министерката за надворешни работи на Судан Мерјем Ел-Садик со која направивме проценка на нашите мултидимензионални односи. Нашата поддршка на Судан ќе продолжи.“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во врска со својата остварена втора средба го истакна следното: „Нашиот втор состанок во Белград го остваривме со министерот за надворешни работи на Хаити Клод Жозеф. Ја потврдивме нашата одлучност за развивање на нашите односи на секое поле.“Слични вести