Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи на ПКК/ЈПГ, од кои четворица во подрачјето на операцијата Извор на мирот, а еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит

1717280
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 5 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ од кои четворица во подрачјето на операцијата Извор на мирот, а еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит, за кои е установено дека се обиделе да извршат напад врз наведените подрачја.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, турските војници не ги дозволуваат нападите на терористите во северниот дел на Сирија.

Во тие рамки, се неутрализирани 5 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ од кои четворица во подрачјето на операцијата Извор на мирот, а еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит, за кои е установено дека се обиделе да извршат напад врз наведените подрачја.

 Слични вести