Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 196 лица, регистрирани се 28.370 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 196 лицa, направени се 344.280 тестирања од кои се регистрирани 28.370 нови позитивни случаи

1717441
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 196 лица, регистрирани се 28.370 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа196 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 344.280 тестирања од кои се регистрирани 28.370 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 25.772 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денеска 10 октомври, недела во 22:05 часот по турско време, се зголеми на 112 милиони 360 илјади 409.

 Слични вести