Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на ПКК утврдени во областа Авашин во северниот дел на Ирак

1717135
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на ПКК утврдени во областа Авашин во северниот дел на Ирак.

Во соопштението на Министерството се вели следното: „Ќе продолжиме да ги срамнуваме со земја пештерите на терористите.“Слични вести