Претседателот Ердоган: Нема да се покае никој кој верува и инвестира во Турција

Претседателот Ердоган истакна дека нема да се покае никој кој верува и инвестира во Турција

1717228
Претседателот Ердоган: Нема да се покае никој кој верува и инвестира во Турција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говореше на церемонијата на свечено полагање на камен темелникот за изградба на нов објект и колективно свечено ставање во услуга на неколку новоизградени проекти во градот Адана и населеното место Џејхан.

Ердоган истакна дека нема да се покае никој кој верува и инвестира во Турција.

Тој рече: „Спротивно на тоа, постојано ќе чувствува задоволство од големата заработка што ќе ја оствари. Го повикувам сите инвеститори во нашата земја и во светот да ги проценат можностите што им ги нуди Турција.“

Потсетувајќи дека извозот расте соборувајќи рекорди секој месец, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган рече дека со Револуцијата на зелен развој Турција се издигнува на ново повисоко ниво на секое поле, од индустријата до извозот.Слични вести