Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 206 лица, регистрирани се 28.645 нов позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 206 лицa, направени се 348.856 тестирања од кои се регистрирани 28.645 новı позитивни случаи

1717230
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 206 лица, регистрирани се 28.645 нов позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 206 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 348.856 тестирања од кои се регистрирани 28.645 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 24.217 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денеска 09 октомври, сабота во 23:55 часот по турско време, се зголеми на 112 милиони 225 илјади 352.

 

 Слични вести