Турција на седмо место во светот меѓу највакцинираните земји против Ковид-19

Министерот за здравство Коџа: „Една од причините за овој успех е искрениот и беспрекорен напор на здравствените работници“

1716699
Турција на седмо место во светот меѓу највакцинираните земји против Ковид-19

Турција, се најде на седмото место во светот меѓу највакцинираните земји против новиот тип на коронавирус (Ковид-19).

Министерот за здравство Фахретин Коџа, во пораката што ја сподели на својот профил на медиумите, наведе дека Турција е на 7 место во светот меѓу земјите со најголем број вакцинирани лица против Ковид-19 и истакна дека една од причините за овој успех е искрениот и беспрекорен напор на здравствените работници.

Вкупниот број на вакцинирани лица против „Ковид-19“ во Турција досега надмина 111 милиони 723 илјади 693 лица.Слични вести