Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лица, регистрирани се 30.201 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 188 лицa, направени се 360.115 тестирања од кои се регистрирани 30.201 нов позитивен случај

1717035
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 188 лица, регистрирани се 30.201 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 188 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 360.115 тестирања од кои се регистрирани 30.201 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 28.167 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денеска 08 октомври, петок во 23:15 часот по турско време, се зголеми на 112 милиони 037 илјади 763.

 Слични вести