Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 111.685.015

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 217 смртни случаи

1716508
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 111.685.015

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 217 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 362.152 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 30.019.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 32.240 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 111.685.015.Слични вести