Политички консултации помеѓу Турција и Иран

Политичките консултативни разговори ќе се одржат под претседателство на заменик министерот за надворешни работи на Турција амбасадорот Седат Онал и заменик министерот за надворешни работи на Иран Али Багери Кени

1716113
Политички консултации помеѓу Турција и Иран

Утре во Анкара ќе се одржат политички консултации помеѓу Турција и Иран, под претседателство на заменик министрите за надворешни работи на двете земји. 

Според објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи, политичките консултативни разговори ќе се одржат под претседателство на заменик министерот за надворешни работи на Турција амбасадорот Седат Онал и заменик министерот за надворешни работи на Иран Али Багери Кени.

Во рамките на консултативните разговори ќе бидат разгледани билатералните односи помеѓу двете земји, а ќе бидат разменети и мислења во врска со регионални и меѓународни случувања.Слични вести