Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 236 лица, регистрирани се 30.438 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 236 лицa, направени се 358.064 тестирања од кои се регистрирани 30.438 нови позитивни случаи

1715883
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 236 лица, регистрирани се 30.438 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 236 лицa.

Во изминатото деноноќие се направени 358.064 тестирања од кои се регистрирани 30.438 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 31.413 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, врората и третата доза вакцина заклучно со денеска 06 октомври, среда во 20:10 часот по турско време, се зголеми на 111 милиони 391 илјада 198.

 Слични вести