Уште тројца терористи им се предадоа на безбедносните сили

Според објавеното соопштение од Министерството, установено е дека предадените тројца терористи и се приклучиле на терористичката организација во 2014 и 2016 година и како последно делувале во Ирак и во Сирија

1715238
Уште тројца терористи им се предадоа на безбедносните сили

Како резултат на активностите за убедување коишто се водат под координација на Министерството за внатрешни работи уште тројца терористи кои избегале од сепаратистичко-терористичката организација ПКК им се предадоа на безбедносните сили.

Според објавеното соопштение од Министерството, установено е дека предадените тројца терористи и се приклучиле на терористичката организација во 2014 и 2016 година и како последно делувале во Ирак и во Сирија.

На тој начин бројот на терористите кои се предадоа по пат на убедување во текот на оваа година се зголеми на 160.Слични вести