Турските крајбрени екипи спасија уште 77 нерегуларни мигранти

По завршувањето на постапките со нерегуларните мигранти кои беа изнесени на копно, беа предадени на Провинциската управа за управување со миграцијата

1714790
Турските крајбрени екипи спасија уште 77 нерегуларни мигранти

 

77 нерегуларни мигранти на гумени чамци и сплавови во општината Мармарис кај Мугла коишто од од елементите на грчката крајбрежна стража беа турнати во турските територијални води, беа изнесени на копно,

По добивањето на информацијата дека група нерегуларни мигранти се наоѓаат во гумените чамци и сплавот за спасување крај брегот на Мармарис, екипите на Командата на крајбрежната стража запловија кон регионот.

77 нерегуларни мигранти на гумените чамци и сплав кои од грчките елементи оставени во турските територијални води, беа спасени од екипите на крајбрежната стража.

По завршувањето на постапките со нерегуларните мигранти кои беа изнесени на копно, беа предадени на Провинциската управа за управување со миграцијата.Слични вести