Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110.767.972

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 248 смртни случаи

1714656
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110.767.972

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 248 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 352.214 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 28.810.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 33.152 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110. 767.972.Слични вести