Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110.333.793

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 194 смртни случаи

1714113
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110.333.793

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 194 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 348.462 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 27.351.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 22.004 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 110.333.793.Слични вести