Ердоган: „Националната стратегија за вработување на младите да бидат од корист за сите млади луѓе“

Циркуларот на „Националната стратегија и акционен план за вработување на младите“ денес беше објавен во Службениот весник на РТ

1714087
Ердоган: „Националната стратегија за вработување на младите да бидат од корист за сите млади луѓе“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган посака „Националната стратегија за вработување на младите и акциониот план“ да бидат од корист за сите млади луѓе.

Во објавата на својот профил на социјалните медиуми, претседателот Ердоган изјави дека Турција од аспект на младата популација има голем потенцијал, што го имаат многу малку земји.

„Уште отсега посакувам Националната стратегија за вработување на младите и акциониот план, што е многу важен чекор во однос на искористувањето на овој потенцијал, да бидат корисни за целата наша младина“, истакна Ердоган.

Циркуларот на „Националната стратегија и акционен план за вработување на младите“ денес беше објавен во Службениот весник на РТ.Слични вести