Сочувство од Турција до Романија за загинатите во пожарот во болницата во Констанца

Министерството за надворешни работи објави порака со сочувство за жртвите во пожарот што избувна во една болница во градот Констанца во кој животите ги загубија 9 лица

1713586
Сочувство од Турција до Романија за загинатите во пожарот во болницата во Констанца

Турција изрази сочувство до Романија за загинатите во пожарот во што избувна во една болница во градот Констанца во кој животите ги загубија 9 лица.

Министерството за надворешни работи објави порака со сочувство за жртвите во пожарот.

Во писменото соопштение на министерството се истакнува следното: „Со жалење дознававме за загинатите и повредените во пожарот што се појави во една болница во градот Констанца, во Романија. Го изразуваме нашето сочувство до семејствата на загинатите во овој несреќен случај, до пријателскиот романски народ и до Владата на Романија, на повредените им посакуваме побрзо оздравување.“Слични вести