Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 109.146.301

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 227 смртни случаи

1712496
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 109.146.301

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 227 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 356.442 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 29.386.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 31.018 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 109.146.301.Слични вести