Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 108.753.353

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 239 смртни случаи

1711877
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 108.753.353

 

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 239 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 356.661 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани се зголеми на 28.892.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 30.336 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Турција се зголеми на 108.753.353.Слични вести